Salarizare - Propunere proiect pentru legea salarizarii in sectorul bugetar
Solicita oferta
Propunere proiect pentru legea salarizarii in sectorul bugetarPropunere proiect pentru legea salarizarii in sectorul bugetar

Propunere proiect pentru legea salarizarii in sectorul bugetar

Ultima actualizare: 2015-07-29 14:17:36

Romanii vor avea o noua lege a salarizarii, care va putea fi implementata, treptat, in 2-3 ani.

Guvernul propune pentru legea salarizarii un salariu incepand de la 1.200 de lei pana la 22.000 de lei, in functie de cinci clase de salarizare,  care sa includa muncitori necalificati cu un salariu minim brut de 1.200 de lei, persoane cu studii medii fara bacalaureat, persoane cu studii medii cu bacalaureat, persoane cu studii superioare de scurta perioada si persoane cu studii superioare de lunga durata.

Legea salarizarii bugetarilor va fi finalizata si supusa dezbaterii la inceputul lunii septembrie, dupa reexaminarea si adoptarea Codului Fiscal, a anuntat  Liviu Dragnea, presedinte interimar PSD.

Trebuie să ne aliniem la salariile care există și în alte state membre, unde prețurile produselor sunt la un anumit nivel, unde se dorește să existe într-adevăr un trai decent, a declarat Rovana Plumb cu privire la legea salarizarii. Ea a mai adaugat ca legea salarizarii propuse urmareste echitatea  si combaterea coruptiei in intregul sistem bugetar.

Ministrul muncii precizeaza ca aproximativ 1.200.000 de bugetari vor beneficia de schimbare la legea salarizarii, iar 900.000 dintre ei vor beneficia de o crestere medie de 71%  a salariului.

Potrivit proiectului pentru legea salarizarii, salariul din invatamant incepe de la 1.359 lei pana la 7.868, in functie de studii, vechime si grad didactic.

Legea salarizarii  prevede  pentru un medic rezident o remuneratie de pana la 3.409 lei.

Personalul din domeniul sanitar va primi sporuri in functie de activitatea desfasurata si conditiile in care lucreaza acestia. De exemplu, pentru zilele de  sarbatoare sau de repaus in care se lucreaza in domeniul sanitar  se vor  acorda  sporuri de  100% .

Articolul  4 din proiectul de lege prevede ca ‘’raportul intre cel mai mic si cel mai mare salariu de baza este de la 1 la 18’’.

Legea salarizarii este subiectul mai multor controverse, deoarece in prezent salariile bugetarilor sunt calculate in functie de un coeficient, cel mai mic salariu avand coeficientul 1, iar cel mai mare salariu coeficientul 15, pe diverse functii. Noul proiect de lege inlocuieste coeficientii pentru calculul salariilor cu valori numerice.


Te-ar mai putea interesa :

• Cand se acorda salariul minim de 1200 lei pentru studii superioare?
salariu studii superioare Cand se acorda salariul minim de 1200 lei pentru studii superioare? Auzim foarte des pareri numeroase cu privire la salariul minim de 1200 de lei pentru cei cu studii superioare. Din pacate, exista numerosi amatori care vor sustine clar si raspicat ca angajatorii nu au voie sa acorde mai putin de
 
Vezi toate stirile din categoria Salarizare
Ultimele noutati
Raportari ANPM
 
Raportari ANPM  Cum afla autoritatile despre activitatea companiei in privinta deseurilor ? Cum poti tine sub control evidenta deseurilor generate de societatea economica ?   Prin raport
Citeste mai departe
Raportari AFM
 
Raportari AFM Recicleaza ambalajele si scapi de plata, insa nu si de raportari AFM !   Detii sau administrezi o societate comerciala care produce sau utilizeaza ambalaje? Cine se ocupa de i
Citeste mai departe
Managementul deseurilor
 
Managementul deseurilor RSGE, companie specializata in managementul deseuri, este la dispozitia ta pentru a gestiona si raporta toate tipurile de deseuri, incat tu sa nu incalci legea. Nu lasa deseu
Citeste mai departe