Resurse umane - Legea cu privire la acordarea voucherelor de vacanta
Solicita oferta
Legea cu privire la acordarea voucherelor de vacantaLegea cu privire la acordarea voucherelor de vacanta

Legea cu privire la acordarea voucherelor de vacanta

Ultima actualizare: 2015-09-22 21:12:44

Legea cu privire la acordarea voucherelor de vacanta a fost promulgata de catre presedintele Klaus Iohannis.

Legea a fost adoptata de Camera Deputatilor, cu 303 voturi „pentru” si 12 abtineri, dupa primirea votului senatorilor, pe data de 3 iunie.

 

Valoarea voucherelor pentru vacanta se va afla in limita a 6 salarii medii pe economie, angajatii din sistemul public si din cel privat putand sa le utilizeze doar in turismul romanesc. Aceasta initiativa sprijina dezvoltarea turismului romanesc, tinand cont de faptul ca banii oferiti de stat vor fi repusi in circulatie tot in interiorul Romaniei.

Angajatorii pot acorda salariatilor din sistemul privat vouchere pentru vacanta sau prima de vacanta, in sistemul public acestia putand sa beneficieze doar de vouchere pentru vacanta, nu si de bani sau prime de vacanta.

De asemenea, se introduce un sistem nou, acela a emiterii voucherelor pentru vacanta pe suport electronic, vouchere  ce vor putea fi utilizate doar in unitatile turistice autorizate de Autoritatea Nationala pentru Turism.

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a precizat ca in mediul bugetar acordarea voucherelor este obligatorie, in mediul privat fiind optionala primirea acestora si realizandu-se in functie de negocierile dintre angajator si angajat.

Întrebat cand va deveni ordonanţa aplicabilă, Mihai Tudose a precizat: „Termenele sunt de treizeci de zile de la promulgare. Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului prin ANT şi evident Ministerul Muncii va trebui să facă normele metodologice de aplicare, care vor fi făcute cât mai repede cu putinţă, poate nu stăm chiar în 30 de zile. Apoi va deveni aplicabilă”.

Ministrul Mihai Tudose vede in acest nou sistem o modalitatea de a ne proteja economia: „Statul da niste bani pentru vacante, ideea este ca acesti bani sa ramana investiti sau sa fie repusi in circulatie in Romania. Nu sa reglam economiile altor state”

Acest nou sistem al voucherelor pentru vacanta pastreaza facilitatile fiscale pentru angajatori, acestea fiind deductibile si scutite de la plata contributiilor si taxelor salariale.


Te-ar mai putea interesa :

• Planificarea resurselor umane
resurse umane Definirea planificarii resurselor umane Planificarea resurselor umane este parte a planificarii de afaceri, si reprezinta procesul de analiza si identificare a necesarului de personal pe profesii, calificari, varsta, sexPlanificarea resurselor umane incepe cu identificarea si recunoasterea filozofi
 
Vezi toate stirile din categoria Resurse umane
Ultimele noutati
SSM si PSI pentru Cabinete stomatol...
 
Furnizorii de servicii stomatologice, fie că sunt lucrători în cadrul unor centre medicale, clinici, cabinete și laboratoare, spitale publice sau private, respectiv medici stomatologi, asiste
Citeste mai departe
Specificitatea SSM
 
Ce este, până la urmă, Securitatea și sănătatea în muncă? Ce trebuie să înțeleg, ce trebuie să rețin, ce pot da la o parte din toată această informație stufoasă și gr
Citeste mai departe
Specificitatea SSM
 
Ce este, până la urmă, Securitatea și sănătatea în muncă? Ce trebuie să înțeleg, ce trebuie să rețin, ce pot da la o parte din toată această informație stufoasă și gr
Citeste mai departe